Get Adobe Flash player

 

 

Jan Kees en Wyneke deden een bloemenreis

 

Lieve Han,

 

Wat een leuke nieuwsbrief en verrassend om te lezen over onze inderdaad zeer geslaagde bloementocht. Jan Kees en ik hebben het er vaak over en we vertellen heel enthousiaste verhalen aan vrienden en kennissen die we ontmoeten. Wie weet komen ze nog wel eens langs bij jullie om een reis te organiseren. Eigenlijk is alles perfect verlopen tot onze laatste uurtjes in Kaapstad.

 

Zo langzamerhand kom ik weer een beetje in mijn gewone ritme, ik heb er altijd moeite mee, zeker na zo'n prachtige reis. Bedankt !

 

                                                                                                                                   

 

Heel hartelijk gegroet Wyneke.  

Jan Kees en Wyneke

   

 

 


 

 

 

Aart en Jantine komen met hun kinderen Bas en Esther en Opa
‘n bezoek brengen aan Jan-Willem die hier stage liep

 

He die Han,
Na een lange en vermoeiende reis, zijn we gisteravond om 19.15 uur thuisgekomen. Maar wat een ervaring…. het is gewoon niet uit te leggen en ook niet in plaatjes te vangen! Zomaar een paar opmerkingen; Aart: “ik geloof dat je me hebt aangestoken met het Afrika virus, nu hebben we twee favoriete vakantielanden.. Italië en Zuid-Afrika”, Opa: “wat ongelooflijk mooi, ik ben er stil van, ik moet denken aan hoe mooi Hij de schepping gemaakt heeft”, Bas: “het was de bedoeling dat het een topvakantie zou worden, maar het is nog veel meer… Esther: “ik zou wel hier willen blijven”.
Ik kan me dan ook niet voorstellen dat dit de laatste keer geweest is dat we Zuid-Afrika bezocht hebben, want we willen allemaal graag terug . Bas heeft het zelfs al over volgend jaar, maar dat ligt niet alleen aan het land….
Wanneer ik er zelf aan terug denk, denk ik vooral aan twee dingen: 1) Tijdens mijn eerste bezoek was ik erg overrompeld door alle cultuurverschillen, ik ben dankbaar dat ik in alle rust mocht terugkeren. Ik heb zo ontzettend veel bijgeleerd dat mijn liefde voor Zuid-Afrika alleen maar groter is geworden. 2) Ik heb nog nooit zo’n harmonieuze vakantie meegemaakt, wat ontzettend bijzonder dat ik iedereen deelgenoot heb kunnen maken van datgene dat al eerder zoveel indruk om mij gemaakt heeft. Er waren een aantal dingen die ik zelf erg graag wilde doen. Een ervan was dat ik een bezoek aan jou wilde brengen, dat het zo met zo enorm met het hele gezin zou klikken had ik niet kunnen inschatten. Bas heeft er, zoals hij gisteren zei, een nieuwe tante bij . Het bezoek aan de township Zolani heeft op iedereen heel veel indruk gemaakt, dat zelfde geldt ook voor het bezoek aan de Rietvlei2. Zoals eerder gezegd, het is gewoon teveel om te beschrijven.
We zijn dan ook allemaal erg dankbaar dat we deze reis hebben mogen maken. We kunnen jou niet genoeg bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt!!!!! We hebben genoten van alle persoonlijke toevoegingen, vooraf, tijdens en bij terugkomst (superleuk kaartje). We zouden het dan ook leuk vinden, contact te blijven houden en hopen nog een keer gebruik te mogen maken van je diensten.
Een lieve groet vanuit een bewolkt maar lekker warm Holland,
Aart, Jantine, Bas, Esther en Opa

 


 

 

 

 

 

Laurens en Petra bezochten Zuid-Afrika twee keer

 de eerste keer de reis Kaapstad Karoo Tuinroute Addo

en daarna Westkust Cederbergen Zuidkust 

 

hoi Han en Jan,
 
lees net julie mail pas, hebben het nog druk met financiën en post, kranten, de was, je weet wel van de gevolgen van 3 weken op vakantie, maar alles de moeite waard, weer ontzettend genoten van ons verblijf in z.a.
 
omdat we elke 2-3- dagen verhuisden, krijg je het idee dat je minstens een half jaar bent weggeweest, wat wel een lekker gevoel is hoor!!
 Petra
ik zal ff vlug doornemen wat wij aan indrukken hebben van onze reis:
 
kaapstad, voortreffelijk b&b, goed ontbijt, schoon, mooie lokatie
 
pater noster, gezellige b&b, schoon, goed ontbijt, wat a.d. late kant, pas om 9.30 uur, mooie badruimte, en a.d. overkant een erg goed strandrestaurant
 
lambersbaai, oudbollig hotel, redelijk ontbijt, eten niet zo, erg veel op een bord gefrot, wel een gratis upgrading v.d. hotelkamer, waar we zelf om gevraagd hebben.
als tip, isabella, a.d. haven, een heel goed, gezellig restaurantje, héérlijke kreeft gegeten.
en áchter de jan van genten is een zeehondenkolonie van ongeveer 1000 stuks
 laurens
karu kareb, voortreffelijk, wat een rust, de " tenten "goed ingericht, het restaurant en bediening geweldig, 
de 1e avond een privetafeltje voor de open haard, alsof we op honeymoon waren
en tian een erg goede gids, gezellige man
 
tulbagh, het b&b net overgenomen, de nieuwe eigenaren nog erg onwennig, wel aardig, maar de kamer zoals boven.
een lekker en goed restaurantje i.d. straat is readers
we hadden er wel na 1 dag alles bekeken, liever 1 nacht langer in karu kareb geweest, maar dat weet je niet v.t.v.
 
montagu, gezellig dorp, ook om door te struinen, b&b voortreffelijk, leuke hond, meisje!!!
jessica's een uitmuntend restaurant, we zijn nergens anders geweest.
o ja, bij die stal voor de lunch, goed, gezellig zitten, aardig personeel.
 
de hoop, wat een reis, over al die zandpaden, maar het went op den duur.
wij hadden een leuk huisje, de grijsbok geloof ik, leuk ingericht, het restaurant goed eten, leuk personeel.
 
hermanus, een super uitzicht op ons appartement, niet zo schoon in onze europese ogen, wel lekker dicht bij alles.
een voortreffelijk restaurant is heaven, bij hemel en aarde naar boven met de auto ongeveer 15 munuten rijden.
de prijzen vallen erg mee voor wat je krijgt.
 
Laurens en Petraen last but not least: als alles zo prima is voorbereid, kan je écht genieten van de vakantie, alsof de rode loper overal is uitgerolt bij aankomst.
de begeleiding in kaapstad en na hermanus is ook gezellig en prima, zo kan je aklimatiseren met een privéchauffeur/gids.
 
we hopen jullie zo een idee te geven hoe wij de super-vakantie hebben beleefd, en denken zeker nog eens terug te komen, maar dan wel weer anders ingevuld.
 
heel veel groeten en we bellen morgen even.
 
laurens en petra

 

kaartje van Laurens en Petra

 

_________________________________________________________________

 

Annemie en Toon bezochten  Zuid-Afrika samen met hun vrienden Marianne en Toon

en reisden Van Kaap tot Kruger

 

 

 

Hallo,

 

 

Laat ik beginnen met ons even voor te stellen. Wij zijn Annemie en Toon resp. 59 en 58 jaar oud. Wij wonen in Brabant. 
Samen met vrienden hebben wij Zuid Afrika bezocht in de periode van 21 oktober tot 17 november 2011. 
We hebben lang getwijfeld tussen een groepsreis of een individuele reis met auto. Belangrijk daarbij was het aspect veiligheid, de te overbruggen afstanden en relaxed reizen.

Toon en Annemie
Uit ervarings-verhalen hebben we begrepen dat reizen in Zuid Afrika toch redelijk veilig is en dat een groepsreis vaak minder relaxed is dan je zou willen. Daarbij komt nog dat onze vriend geen lange afstanden kan lopen en we het idee hadden met eigen auto daar wat flexibeler in te kunnen zijn. Uiteindelijk dus gekozen voor een individuele reis.


Via kennissen hoorden we van het reisbureau van Han en Jan. We hebben hen ons reisplan en wensen voorgelegd. De kwaliteit/niveau van de accommodaties heeft Han afgeleid van door ons aangewezen groepsreizen.


Uiteindelijk de offerte ontvangen. De prijs was hoger dan verwacht en viel ons wat tegen. We kregen echter een goed gevoel bij de opzet van de reis en de vrijheden welke je had t.a.v. het zelf boeken van tickets en reserveren auto e.d. We zijn er dus voor gegaan. 
Aangekomen in ZA werden we bijzonder gastvrij ontvangen en heeft Jan ons de eerste dagen in Kaapstad begeleid. Dat vonden we wel zo prettig. We konden op die manier wennen aan het land, de cultuur en het verkeer. Later zijn we vanaf Hermanus met huurauto verder gereisd naar het Krugerpark. Tussen PE en Durban hebben we gevlogen.


Vanaf het eerste moment hebben we ons als gast gevoeld, alles was perfect geregeld. De accommodaties waren top, de routebeschrijving perfect, de huurauto stond klaar en de tips wat te doen onderweg/ter plaatse waren bijzonder waardevol. 
Soms was een excursie al geregeld en wanneer de lodge wat 'achteraf' lag was ook het diner geboekt. Bijzonder was ook de trip vanuit Montagu. Het bezoek aan een township was indrukwekkend en later de tocht/excursie langs de wijnboerderijen was bijzonder leerzaam maar ook zeker gezellig.


Han en Jan verstaan de kunst om de gast van bijzonder veel interessante informatie te voorzien zonder zich daarbij op te dringen. Jan weet bijzonder veel, je kunt en mag hem doseren als het even teveel wordt. 
Daarnaast onderhouden zij ook onderweg via SMS nog contact met je. Je bent dus niet aan je lot overgelaten
We hebben aan de reis een bijzonder goed gevoel over gehouden. Alles was tot in de puntjes geregeld. Met onze reiservaringen aan anderen aanbevelen zijn we altijd terughoudend. Ieder beleeft vakantie op zijn eigen manier. Wat jou bevalt behoeft de ander niet te bevallen. Deze reis en reisorganisatie echter durven we zonder schroom aan ieder aan te bevelen.


Het meest tekenend misschien is het volgende. Na afloop willen we nog wel eens kijken wat heeft het nou allemaal gekost. Dat hebben we deze keer niet gedaan en hebben daar ook niet de behoefte toe. Want deze reis was, met alles wat erbij hoort, gewoonweg fantastisch.

 

vriendelijke groeten,


Annemie en Toon

 

NB: als je in de buurt van Hluwluwe bent moet je zeker voldoende tijd nemen voor Gamedrive in Hluhluwe/ Umfolosi Is mooier als/anders dan Krugerpark.